Ons aanbod

Bekijk hier het overzicht van onze cursussen en trainingen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Sneller schrijven en een beter resultaat, wie wil dat niet?

Na een korte introductie op het schrijfproces, ga je kijken hoe je de lezer snel de juiste informatie kan geven. Je leert hoe je die boodschap op een gemakkelijke manier op papier kan zetten. Er is aandacht voor spelling en formulering. Daarbij krijg je praktische tips. Je kijkt hoe je de opgedane kennis in de praktijk kunt toepassen.

Het schrijven van beroepsproducten

Tijdens deze workshop ga je kijken naar de beroepsproducten in je eigen praktijk. We bespreken het belang van de lezer en het doel. Daarnaast werk je aan de voorbereiding op het schrijven zodat het stuk sneller geschreven kan worden. Uiteraard ga je werken aan de opbouw en de formulering. Met je collega’s kijk je hoe je de opgedane kennis in de praktijk kunt toepassen.

Pubquiz taal

Een vrolijke test over je kennis van het Nederlands (en je steekt er nog iets van op). Tijdens deze workshop worden verschillende onderdelen van de taal getest en toegelicht: spelling, formulering, woordkeuze, interpunctie, spreekwoorden en straattaal.

Feedback en reflecteren

Als je je wilt blijven ontwikkelen in je werk, dan is het belangrijk om te reflecteren op je handelen in een professionele situatie. In deze training leer je verschillende manieren waarop je kunt reflecteren en van daaruit leerpunten kunt formuleren. Het doel is om het werk gemakkelijker en beter te maken. Voor reflecteren is het belangrijk dat je feedback kan geven en ontvangen, feedback waar je ook daadwerkelijk iets mee kan doen. In een veilige setting en met humor gaan we hieraan werken.

Professionele taalvaardigheid op niveau 3F of 4F

Een training voor professionals die soms problemen op het gebied van taalvaardigheid ondervinden. Dat kan zijn bij het schrijven of lezen van professionele stukken of mail, of het voeren van gesprekken. Tijdens deze training bespreek je de activiteiten die je hebt uitgevoerd en de vragen die je daarover hebt. Daarnaast wordt er gewerkt aan verhoging van het taalniveau op relevante onderdelen.

NT2 training op alle niveaus

Als Nederlands niet je moedertaal is en je loopt steeds tegen zaken aan, dan is het handig om een NT2-training te volgen. Je gaat ontdekken waar precies je probleem zit zodat je het direct kunt aanpakken. Dat kan bijvoorbeeld zijn het gebruik van de lidwoorden, de formulering van zinnen, het lezen van stukken, het voeren van gesprekken op alle niveaus en de uitbreiding van de woordenschat.

Taaltoets voor pedagogisch medewerkers op een of meerdere vaardigheden

Op 1 januari 2025 wordt van medewerkers in de VVE verwacht dat zij de taaltoets op niveau hebben gehaald. Voor veel pedagogisch medewerkers is het handig om ondersteuning te krijgen bij de voorbereiding op de toets. Die ondersteuning kan voor een of meerder vaardigheden zijn. Deze kortdurende training op maat richt zich op de individuele vraag en specifiek op de toets die afgenomen gaat worden.